Hoe meet je je ringmaat op?

0 reacties /
Okee, je hebt online een leuke ring gevonden. Je staat op het punt om deze te bestellen en voegt hem toe aan je winkelmandje, maar dan... Je moet je ringmaat invullen, en wat was mijn ringmaat ook alweer? 17? 19? 3,5?

Naast verstelbare ringen verkopen we ook ringen met een vaste maat. In deze blog leggen we je uit hoe je op een makkelijke manier achter je ringmaat kan komen!

Ringmaten worden op verschillende manieren gemeten, sommigen gebruiken de binnendiamater, sommige gebruiken de omtrek van je vinger en andere gebruiken de amerikaanse maat. Wij gebruiken altijd de binnendiameter omdat dit het makkelijkst meten is. Hieronder hebben we een handige tabel zodat je elke maat zo terug kan vinden!

De Ringmaten tabel

Diameter ringmaat (mm) Omtrek ringmaat (mm) US ringmaat
15 48 4.5
15.5 49 5
16 50 5.5
16.25 51  
16.5 52 6
17 53 6.5
17.25 54 7
17.5 55 7.5
18 56 8
18.25 57  
18.5 58 8.5
19 59 9
19.25 60  
19.5 61 9.5
19.75 62 10
20 63 10.5
20.25 64  
20.5 65 11
21 66 11.5
21.5 68 12
22 69 13

Manier 1: Gebruik een ring die je al hebt
De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die je goed past en prettig zit. Deze manier is ook handig als je bijvoorbeeld iemand wilt verrassen met een ring en je wilt diegene niet naar zijn of haar maat vragen. Je kunt dan eenvoudig een ring 'lenen' om te meten.

Leg de ring met het midden op de maateenheden van een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. Wij gebruiken zelf de diameter ringmaat het meest. Je kunt in de tabel eventueel opzoeken welke omtrek ringmaat daar bij hoort.

Manier 2 : meet de omtrek van je vinger
Dit is een niet heel nauwkeurige methode, maar wel gemakkelijk en snel. Het voordeel is dat een meetlint lekker breed is, waardoor je over een wat groter stukje van de vinger meet. Ga als volgt te werk: Wikkel het meetlint om de vinger en lees het aantal millimeters af daar waar het lint weer bij elkaar komt. De lengte die je nu hebt, is de binnen omtrek van de ring. Je weet nu dus de omtrek ringmaat van de vinger. Je kunt in de tabel boven opzoeken welke diameter ringmaat daarbij hoort.

Heb je geen meetlint? Geen probleem! we hebben nog een alternatieve manier voor je. Maak gebruik van een lintje of touwtje: Draai het lintje of touwtje losjes om de vinger waar de ring aan gedragen gaat worden en knip het af daar waar het lintje bij elkaar komt. Meet het stukje dat overblijft op met een liniaal in millimeters. De lengte van het lintje is de omtrek van je vinger en dus de omtrek ringmaat die je nodig hebt. Je kunt in de tabel hierboven eenvoudig de diameter ringmaat opzoeken.

Schuifmaat en de juwelier
Je kunt natuurlijk altijd nog een schuifmaat gebruiken of naar de juwelier gaan om je ringmaat op te laten meten. We gaan er in onze blog vanuit dat je geen schuifmaat hebt en dat je niet kan wachten met bestellen waardoor de juwelier geen optie is!

Nog een aantal tips!
Meet je vinger niet op als je koude handen hebt of als je net uit een warm bad komt. Door warmte zetten je vingers uit en door koude handen krimpen je vingers. Meet je vinger altijd als je handen een normale temperatuur hebben

Wil je je ringmaat nauwkeurig meten? Meet dan de maat op verschillende dagen en op 2 verschillende tijden. Dan weet je zeker dat het klopt.

Heb je een ring met een steen of iets anders zwaars op het oog? Houd er rekening mee dat je echt heel nauwkeurig te werk gaat. Je wilt niet dat de ring te los zit en gaat draaien..

Kom je er nog steeds niet uit?
Lukt het niet om je ringmaat te bepalen? Of wil je gratis advies. Neem dan contact op met collega Marit via Marit@treasurejunkiess.nl of via onze instagram.

Marit helpt je graag verder

Laat een reactie achter

All reacties worden bekeken door een moderator voordat het geplaatst wordt
You have successfully subscribed!