Plan International

0 reacties /

Plan International, Ik had hier eerlijk gezegd ook nog niet eerder van gehoord. Plan is een organisatie dat meiden helpt om voor hun rechten op te komen. Girls First!

Tienerzwangerschappen, seksuele uitbuiting, meisjesbesnijdenis, kindhuwelijken, noodhulp bij rampen en nog veel meer. Al deze onderwerpen worden besproken bij Plan. Toen ik deze onderwerpen las was ik best geschrokken. Van sommige dingen had ik nooit gehoord of wist ik niet dat ze nog steeds gedaan werden. 

Meisjes in Uganda worden slecht voorgelicht over seks en van school gestuurd als ze zwanger worden. Dat betekent dat zij hun opleiding niet af kunnen maken. Een tienermoeder in Uganda heeft vaak een zwaar leven gevuld met armoede, uitsluiting en misbruik. Sophie uit Uganda (23) strijdt samen met andere jonge actievoerders voor verandering, ze spreken de politiek aan op het probleem. Sophie: “We hebben het onderwerp op de agenda gekregen. Nu moeten we een regering hebben die wil investeren in betere seksuele gezondheidsdiensten en voorlichting voor jongeren.” (Bron: foto van Plan International)

Wij als Treasure Junkiess wilden graag iets doen voor al deze meisjes en bedachten om het samen te voegen. Bij elke bestelling doneren we aan Plan. Door deze manier laat je een ander meisje stralen omdat jij ook straalt met onze sieraden! Hoe gaaf is dat? 

 Liefs, Marit 

Laat een reactie achter

All reacties worden bekeken door een moderator voordat het geplaatst wordt
You have successfully subscribed!