Wat is nikkelvrij?

17 reacties /

Wat is nikkelvrij?

Onze sieraden zijn nikkelvrij, maar wat is dat ''nikkel'' nu precies?
Nikkel is een niet-edelmetaal. Nikkel wordt veel toegepast in veel metalen voorwerpen zoals Oorbellen, kettingen, bh-sluitingen, muntgeld en broeksknopen. Als je vaak last hebt van eczeem op je buik of handen zou het best kunnen dat je allergisch bent voor nikkel dat in je ring, armband of broekknoop zit. Je moet meestal wel langdurig contact hebben voordat er een ontstekingsreactie in de vorm van eczeem optreedt.

Goed nieuws voor vrouwen met een nikkelallergie

De sieraden van Treasure Junkiess zijn nikkelvrij. Dit betekent dat er uitsluitend nikkelvrij titanium wordt gebruikt bij de vervaardiging van de sieraden. Nikkelvrije sieraden zijn zeer vriendelijk voor de huid, extreem duurzaam en plezierig om te dragen, omdat ze buitengewoon licht zijn.

 

Er zijn tegenwoordig Europese richtlijnen met betrekking tot de nikkelverwerking in sieraden. Bedrijven die sieraden maken, dienen zich te houden aan de Warenwetregeling algemene chemische productveiligheid. Deze regeling verbiedt nikkel in waren die langdurig en in direct contact met de huid komen, mits het nikkelgehalte beneden een bepaalde waarde blijft.

Nikkelvrije sieraden

Omdat onze sieraden nikkelvrij zijn, kun je deze veilig en met een gerust hart dragen. Je hoeft neet meer bang te zijn voor een nikkelallergie

Klik hier voor de volledige collectie!

17 reacties

 • door xrNmoATFEDd op

  oOeqQlBAzkKuv

 • door RkUvrsKGpFlEOZ op

  jiDrvkHWg

 • door TjOthPNScXkay op

  RAYGSXFH

 • door xekTiUzu op

  lCBXUgmSReNPat

 • door HXNtLMrVOosvA op

  etTsESxD

Laat een reactie achter

All reacties worden bekeken door een moderator voordat het geplaatst wordt
You have successfully subscribed!