Welke oorbellen passen bij mijn gezichtsvorm?

0 reacties /

Een outfit zonder een paar mooie oorbellen is precies niks.. Maar de vraag is welke oorbellen passen nu het beste bij de vorm van je gezicht? Er zijn heel veel verschillende gezichtsvormen en nóg meer verschillende soorten oorbellen, Enorm veel keuze dus!  Om het iets makkelijker te maken leggen we in deze blog uit welke gezichtsvormen nu het beste passen bij welk type oorbellen! Daarnaast hebben we ook nog een gratis E-book met daarin 11 tips over het kiezen van je sieraden. Klik hier om deze te downloaden. Lees snel verder.

Tip: lees daarnaast ook de tip over het materiaal van onze sieraden in de 11 Tips die je al hebt gedownload. Zo ben je meteen goed op de hoogte.

 Het bepalen van je gezichtsvorm

Om je gezichtsvorm te bepalen hoef je geen genie te zijn. Met onderstaande stappen kom je er heel makkelijk achter. Daarnaast merk je dat je zelf al snel genoeg kenmerken herkent van jouw gezichtsvorm.
1. Ga voor de spiegel in de badkamer staan en zorg dat je haren in een strakke staart zitten. Zo kun je alle contouren van je gezicht goed zien.
2. Kijk recht in de spiegel en teken met een lippenstift de contouren van je gezicht op de spiegel. 
3. Als je vervolgens afstand neemt zul je al snel een gezichtsvorm herkennen. Mocht je toch nog twijfelen, dan zijn onderstaand per gezichtsvorm nog wat kenmerken omschreven.
Gezichtsvormen

 

 

 

Lang gezicht?

Deze gezichtsvorm heeft wat weg van een ovaal gezicht. Het verschil is dat een langwerpig gezicht een strakkere kaaklijn heeft. Verder zijn de jukbeenderen ongeveer even breed als het voorhoofd, de kin is vaak smal en de kaken breed.
Kies bij deze vorm voor kort en brede oorbellen. Deze laten een lang gezicht namelijk wat breder en korter lijken. Wanneer je langwerpige oorhangers in doet zal het langwerpige nog meer benadrukt worden. Ga bijvoorbeeld voor een paar mooie studs! De studs vierkant en de studs met gouden staafje zullen jouw fantastisch staan wanneer jij een langwerpig gezicht hebt. Wanneer je meerdere oor gaatjes hebt kun je heerlijk combineren met deze studs om zo een complete earparty te creëren!

 

 

 

Rond gezicht?
Met een rond gezicht is je gezicht wat voller met een ronde kin en haarlijn. Het breedste punt van je gezicht is ter hoogte van je oren en wangen.
Kies in dit geval voor langwerpig of vierkante oorbellen! Wanneer je een rond gezicht hebt wil je vaak dat je gezicht iets langer en smaller lijkt, kies daarom voor een tegenhanger. Rond met rond kan jouw gezicht iets boller laten lijken. Ga bijvoorbeeld voor onze oorbellen met zwarte edelsteen of onze vierkante oorbellen met rode steentjes

 

 

Vierkant gezicht?
Wanneer je een vierkant gezicht hebt, is je kaaklijn vaak breed en hoekig. Daarnaast hebben je jukbeenderen en voorhoofd dezelfde breedte.
Ronde oorbellen it is! Vierkant en rond zijn dé perfecte match. Ronde oorbellen laten je vierkante gezicht smaller lijken, vooral de ronde hangers. Statement oorbellen zijn dus echt iets voor jou wanneer jij een vierkant gezicht hebt. Neem eens een kijkje naar deze toppers: oorbellen met donkerblauwe steentjes en oorbellen met ster bedel.

 

 


Ovaal gezicht?
Dan heb jij echt veel geluk! Ovaal is een gezichtsvorm waar eigenlijk alles bij staat. Je herkent een ovaal gezicht vooral aan de kaaklijn die iets smaller is dan de breedte van je gezicht ter hoogte van je slapen. Combineer er heerlijk op los met kleine oorhangers en studs wanneer jij meerdere gaatjes in je oren hebt. Wanneer je een feestje hebt kun je voor opvallende statement oorbellen kiezen, of ga voor subtiele oorbellen wanneer je bijvoorbeeld naar je werk gaat.

 

Zat er iets leuks tussen voor jou?

Laat het ons weten! #treasurejunkiess of tag ons @xtreasurejunkiess (IG) of @Treasure Junkiess (FB)

Liefs, Marit

Laat een reactie achter

All reacties worden bekeken door een moderator voordat het geplaatst wordt
You have successfully subscribed!